60 g čokolády
lžíce másla
2 vejce
cukr krupice
80 ml šlehačky
Postup:
V mikrovlnce si rozehřeju máslo s trochou smetany, do teplé směsi vložím nalámanou čokoládu, nechám ji rozehřát a cca po 2 minutách rozmíchám. Rozdělím si vejce na bílky a žloutky, žloutky zamíchám do teplé, ale ne horké! čokolády. Z bílků začnu šlehat sníh, když bílky trochu napění, začnu přidávat cukru (dělám od oka). Bílky po třetinách vmíchám do čokolády. Nakonec si ušlehám šlehačku a opět opatrně zamíchám do pěny. Čokoládovou pěnu plním do skleniček/mističek/hrníčků. Lze různě dozdobit, např. čerstvým ovocem, pyré, čokoládovými hoblinkami...
Pěnu lze udělat z hořké, mléčné i bílé čokolády.
Komentáře
Okomentovat