Suroviny:
kakaový piškot
5 ks vajec vel. L
6 lžic polohrubé mouky
6 lžic cukru krupice
0,5 lžičky jedlé sody
2-4 lžíce kakaa
6 lžic slunečnicového oleje
trochu horké vody
krém
500 g tvarohu
250 g másla
100 g cukru moučky
čokoládová poleva
100 g čokolády (lze použít i část tmavých kaštanů)
33 % smetana
Oddělíme žloutky a bílky, žloutky vyšleháme s cukrem a postupně do nich zašleháváme střádavě olej a horkou vodu. Po vyšlehání přidáme smíchané suché suroviny a opatrně vmícháme. Vyšleháme bílky a obě hmoty smícháme. Následně upečeme.
Máslo pokojové teploty vyšleháme s cukrem a pak postupně přidáváme tvaroh (také pokojové teploty).
Čokoládu rozpustíme s trochou smetany, dokud nezískáme požadovanou konzistenci.
Korpus potřeme krémem a polijeme čokoládou, necháme zatuhnout v lednici a voilá.
Komentáře
Okomentovat