Krtkův dort


 Suroviny:

korpus

320 g hladké mouky

180 g cukru krupice

3 vejce

3 lžíce kakaa

1 prášek do pečiva

špetka soli

200 ml mléka

200 ml oleje

2-4 zralé banány


krém

250 g mascarpone

250 ml šlehačky

250 g tvarohy

200 g zakysané smetany

1 vanilkový lusk

130 g moučkového cukru

50 g čokolády


Oddělíme žloutky a bílky, žloutky vyšleháme s polovinou cukru, postupně pak zašleháme olej a mléko. Následně přidáme promíchané suché suroviny a opatrně zapracujeme. Bílky vyšleháme se špetkou soli a druhou polovinou cukru v hustý sníh a lehce obě směsi smícháme. Pečeme asi 50 minut na 180 °C

Mascarpone se šlehačkou pomalinku vyšleháme spolu s cukrem. Následne opatrně přimícháváme tvaroh a zakysanou smetanu. Když je krém hotový, nakrájíme čokoládu na malé kousky a smícháme s krémem. 

Korpus opatrně vydlabeme, vydlabané kousky dáme stranou a v rukách je rozdrobíme. Do vzniklého místa dáme přepůlené banány, až místo zcela vyplníme. Pak dáme krém, ten by měl utvořit kupoli. Nakonec na krém přitlačíme rozdrobené těsto tak, aby dort připomínal krtčí kopu.

Komentáře