Suroviny:
korpus
320 g hladké mouky
180 g cukru krupice
3 vejce
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
špetka soli
200 ml mléka
200 ml oleje
2-4 zralé banány
krém
250 g mascarpone
250 ml šlehačky
250 g tvarohy
200 g zakysané smetany
1 vanilkový lusk
130 g moučkového cukru
50 g čokolády
Oddělíme žloutky a bílky, žloutky vyšleháme s polovinou cukru, postupně pak zašleháme olej a mléko. Následně přidáme promíchané suché suroviny a opatrně zapracujeme. Bílky vyšleháme se špetkou soli a druhou polovinou cukru v hustý sníh a lehce obě směsi smícháme. Pečeme asi 50 minut na 180 °C
Mascarpone se šlehačkou pomalinku vyšleháme spolu s cukrem. Následne opatrně přimícháváme tvaroh a zakysanou smetanu. Když je krém hotový, nakrájíme čokoládu na malé kousky a smícháme s krémem.
Korpus opatrně vydlabeme, vydlabané kousky dáme stranou a v rukách je rozdrobíme. Do vzniklého místa dáme přepůlené banány, až místo zcela vyplníme. Pak dáme krém, ten by měl utvořit kupoli. Nakonec na krém přitlačíme rozdrobené těsto tak, aby dort připomínal krtčí kopu.
Komentáře
Okomentovat